تسریع کاهش وزن:
براساس نتایج تحقیقی که در ژورنال Nutrition منتشر شد، مصرف کمپلکس ژل آلوورا میزان وزن و چربی را در افراد چاق مبتلا به پیش دیابت کاهش داد.(2) همچنین در ژورنال Obesity Research and clinical Practice نتایج آزمایشی منتشر شد که نشان داد فیتواسترولهای آلوورا تجمع چربی احشایی را در رتهای چاق دیابتی کاهش داد و میتواند برای بهبود چربی خون بالا (هیپرلیپیدمی) و قند خون بالا (هیپرگلیسمی) مفید باشند. (3)
ترمیم و جلوگیری از پیری پوست:
آلوورا با افزایش بیان ژن پروکلاژن نوع 1(پروتئین کلاژن که باعث حفظ ساختار بافتها میگردد، از پروکلاژن ساخته می شود) چروکهای پوست و حالت کشسانی آن را در انسان بهبود میبخشد. (4)
همچنین، گزارش شده است که ژل آلوورا اثر حفاظتی در برابر آسیب امواج به پوست دارد. نقش دقیق آلوورا شناخته نشده، اما پس از مصرف ژل آلوورا آنتی اکسیدان پروتئینی به نام متالوتیونین در پوست تولید میشود که باعث حبس رادیکالهای هیدروکسیل و جلوگیری از تخریب آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در پوست می شود. (5)
اثر این گیاه بر درمان زخم به ترکیب مانوز-6- فسفات نسبت داده می شود. همچنین آلوورا با افزایش سطوح هیالورونیک اسید و درماتان سولفات، که سنتز کلاژن و فعالیت فیبروبلاست را تحریک میکنند، باعث بهبود زخم میشود. (4)
تنظیم کلسترول خون:
نتایج مطالعهای که در سال 2010 به منظور بررسی اثر عصاره ژل آلوورا بر پروفایل چربی در رتهای ویستار انجام شد و در ژورنال Nigerian Journal of Physiological Sciences به چاپ رسید، نشان داد رتهایی که ژل آلوورا را دریافت کرده بودند، کاهش معنیداری در مقدار کلسترول کل، تریگلیسریدها و نسبت کلسترول- کلسترول بد (LDL) پلاسما نشان دادند. همچنین نسبت کلسترول- کلسترول خوب (HDL) در این موشها افزایش یافت. (6) در پژوهش دیگری که نتایج آن در ژورنال Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology انتشار یافت، مشاهده شد که در رتهای دیابتی شده با استرپتوزوتوسین، مصرف خوراکی عصاره ژل آلوورا با دوز روزانه 300 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 21 روز، به طور قابل توجهی میزان قند خون در حالت ناشتا و کلسترول، تری گلیسریدها، اسیدهای چرب آزاد و فسفولیپیدهای پلاسما و بافتها (کبد و کلیه) کاهش یافتند. (7)
افزایش نشاط و انرژی:
آلوورا باعث بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی بهتر به سلولها، ایجاد شادابی و برطرف شدن خستگیها میشود، سطح انرژی را بالا میبرد و حس خوبی به فرد میدهد. (8،9) آب آلوورا یک آنتی اکسیدان قوی است که آسیب سلولی در زمان استرس را کاهش میدهد و تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی بدن را در این حالت به حداقل میرساند. (10)
فرم مشاوره تخصصی طب سنتی "رایگان"
تنظیم قند خون:
آلوورا از زمان های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا از جمله آمریکای لاتین برای درمان دیابت شیرین (DM) استفاده می شد. گزارش شده است که استفاده ی بلند مدت از ژل آلوورا سبب تعدیل مقدار قند خون در افراد ۳۵ تا ۶۵ ساله میشود. (11) هر چند مطالعات نتایج امیدبخشی دربارهی استفاده از آلوورا برای کاهش قند خون حاصل کردهاند، نیاز است که این اثر با انجام آزمایشهای دوسوکور و تصادفیِ بیشتر، تأیید شود. فیتواسترولها و سایر عناصر کم مقدار موجود در آلوورا در کاهش قند خون بر اثر مصرف ژل این گیاه نقش دارند. در مدلهای جانوری هم دیده شد که آلوورا سبب کاهش مقاومت به انسولین میشود. (12)
بهبود عملکرد دستگاه گوارش:
آلوورا برای درمان اختلالات معده و روده بسیار استفاده می شده است ولی درباره ی اثر آن مدارک متناقضی وجود دارد. در تحقیقی که اخیرا برای بررسی اثر آلوورا در درمان کولیت زخمی انجام شد نتایجی امیدبخش، هرچند غیرقطعی، به دست آمد. محققان پیشنهاد دادند آزمایش های کنترل شده ی بیشتر و وسیع تری در این زمینه انجام شود. (11)
در آزمایشی که روی رتها انجام شد، آلوورا اثری مشابه داروی امپرازول در بهبود زخم معده داشت. عصارهی آلوورا از ترشح اسید در معده جلوگیری میکند که میتواند به سبب حضور لکتینها در این گیاه باشد. استعمال آلوورا با افزایش مقاومت موکوس باعث کاهش میزان زخم میشود. (13)
افزایش قدرت باروری:
اثر عصاره ی هیدروالکلی گیاه آلوورا بر میزان هورمون های جنسی موش های صحرایی بررسی شد و نتایج نشان داد که این عصاره سبب افزایش غلظت سرمی هورمون استروژن شد. بنابر نتایج این مطالعه، عصارهی آلوورا با دارا بودن ترکیبات فیتواستروژنی از جمله بتاسیتوسترول، خاصیت استروژنزایی دارد و میتواند بر میزان هورمون استروژن بیفزاید. (14)
در پژوهش دیگری تزریق عصارهی آلوورا به موشهای سوری سبب افزایش اسپرماتوسیتهای اولیه، میانگین وزن بیضه و هورمون تستوسترون در این حیوانات شد. محققان این اثر آلوورا را وجود عوامل آنتی آپوپتوز در عصارهی این گیاه میدانند که سبب افزایش تعداد اسپرم میشود. همچنین با توجه به اینکه فلاونوئیدها و ویتامینهای A، C و E آلوورا، قادر به کاهش تولید رادیکالهای آزاد اکسیژن هستند، از روند تولید اسپرم و سلامت آنها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکنند. (15)
ضد سرطان:
محققان با بررسی اثر آلوورا بر سرطان سینه در موشهای آزمایشگاهی مشاهده کردند که این گیاه میزان COX-2 و NMP-9 (پروتئینهای وابسته به سیستم سیکلواکسیژناز) را کاهش داد. افزایش این دو ترکیب از علایم تشخیصی اولیه در سرطان سینه هستند. براساس نظر محققان احتمالا آلوورا میتواند مسیر سیکلواکسیژناز-2 (مسیر تولید عوامل التهابی در بدن) را مهار کند. (16)
فرم مشاوره تخصصی طب سنتی "رایگان"
